Snažna eksplozija u fabrici: Srušene okolne zgrade, ima povrijeđenih

Radiosarajevo.ba
Snažna eksplozija u fabrici: Srušene okolne zgrade, ima povrijeđenih
Velika eksplozija u nedjelju ujutro u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang srušila je zgrade i povrijedila mnoge ljude, izvijestili su državni mediji, navodeći da policija još nije utvrdila uzroke eksplozije.

Eksplozija se dogodila u jednoj fabrici u četvrti Jiangbei u Ningbo, obalnom gradu oko 100 kilometara južno od Šangaja, javila je državna agencija Xinhua, pozivajući se na izvore iz lokalnih vlasti, vatrogasnih službi i svjedoke.

U posebnom izvještaju kineska središnja televizija CCTV nije spomenula fabriku, ali je prikazala slike uništenih automobila i nisku zgradu s urušenim zidom.

Policija je Reutersu saopćila da je područje gdje se dogodila eksplozija označeno za rušenje te da je u toku spašavanje i istraga o uzrocima, ne navodeći pritom nikakve podatke o broju povrijeđenih, prenosi Hina.

Eksplozije i druge nesreće uobičajene su u Kini zbog neprekinutog provođenja sigurnosnih pravila, iako je vlada obećala poboljšati provjere za uklanjanje takvih incidenata.

Mediji javljaju da je najmanje trideset ljudi smješteno u bolnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije