Slučajna snimka otkriva tajnu nestanka mlade Amerikanke

0
Radiosarajevo.ba
Slučajna snimka otkriva tajnu nestanka mlade Amerikanke
Print Screen / Detalji sa snimka

Zamršeni slučaj nestale blogerice Gabby Petito, čiji su posmrtni ostatci pronađeni u nacionalnom parku Grand Teton u Wyomingu, već sedmica  hipnotizira američku javnost.

Podsjetimo, Petito nije viđena od 27. augusta, a njen se dečko, Brian Laundrie, 1. septembra vratio u Floridu s višemjesečnog izleta bez nje.

Petito i Laundrie napustili su New York u maju, krenuli na zapad bijelim kombijem i planirali su posjetiti nacionalne parkove i dokumentirati putovanje na društvenim mrežama.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Petito je 25. avgusta objavila svoju posljednju fotografiju. Njena porodica vjeruje da se uputila u nacionalni park Grand Teton u Wyomingu.

Kada se Brian vratio na zapadnu obalu Floride, u North Port odakle dolazi, odbio je razgovarati s policijskim službenicima. Nešto kasnije, njegova je obitelj policiji u petak rekla da ga nisu vidjeli tri dana. Policijski službenici Floride i agenti FBI-ja proveli su vikend češljajući obližnje šumsko područje u rezervatu Carlton.

Po prijavi njenog nestanka, vlasti su apelirali na sve koji imaju nekakve informacije da pomognu istražiteljima, a jedna od njih koja se posljednjih dana javila je izvjesna blogerica Jenn Bethune.

Kada su vlasti objavile gdje je može bitno Petito nestala, Bethune je pregledala svoje materijale na snimljenom području koje je posjetila, a ono što je otkrila zaprepastilo ju je, piše Daily Mail.

Blogerica je također pozvala sve koji su bili na spomenutom području da pregledaju snimke jer one mogu držati ključ slučaja.

Na snimci se može vidjeti Brian koji ima ožiljka na glavi i rukama, a Gabby je policajcima prepričavala kako je Brianu govorila da joj prestane govoriti da se smiri te je priznala da su se svađali. Gabby, koja je dodala da ima problema s anksioznošću i stresom dok pokušavaju dokumentirati svoj put preko cijele zemlje, od strane policajaca je označena kao agresor u slučaju te su ih autoriteti razdvojili za ostatak dana.

"Prošli su me trnci. Otrčala sam do laptopa i mog GoProa, a imala sam šta vidjeti - kombi koji je Gabby koristila bio je na snimci", rekla je Bethune.

On i muž zajedno sa troje djece putuju po SAD-u, a kada su vidjeli kombi koji je imao tablice Floride, zastali su jer su imali namjeru pozdraviti, budući da su i oni iz Floride.

"Mi smo iz Floride, a kombi je imao registracijske tablice Floride te smo htjeli zastati i pozdraviti. Međutim, kombi je bio jako taman, zatvoren, činilo se kao da nema nikoga te smo nastavili voziti. Užasno mi je žao što je nismo mogli dovesti živu", prepričava Bethune, a prenosi Daily Mail.

Nakon što je autoritetima predala potrebne videozapise koji bi mogli biti važni u istrazi, stupila je u kontakt s majkom od Gabby. Jenn je izgubila malog sina 2011. godine te su popričale preko aplikacije FaceTime "kao majka s majkom te su se dobro isplakale".

Vjeruje se kako su ostatci Petito pronađeni su u nedjelju, a za danas je zakazana autopsija koja će pomoći rasvjetliti slučaj.

Policija North Porta objavila je kako su u potragu za Brianom uključeni posebni psi tragači kojima je dan uzorak Brianove odjeće, kao i termalni senzori i posebni dronovi, ali da zasad nemaju sreće jer je on imao tri dana prednosti nad policijskim istražiteljima te je vrlo lako moguće da je otišao dalje od rezervata Carlton.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije