'Slučajna greška': Izraelska vojska ubila 4 djece

Radiosarajevo.ba
'Slučajna greška': Izraelska vojska ubila 4 djece


Izraelske odbrambene snage potvrdile su kako su ciljajući Hamasovu metu u Gazi "slučajno" bombardovaledom obitelji Al-Dalou, ubivši tako 11 civila. Među njima je bilo četvero djece, prenosi Danas.net.hr.
Ovim napadom nastavio se krvavi niz ubijenih civila u izraelskom raketiranju Gaze - broj je do sada narastao na 75 ljudi, a među njima je 13 djece. Turski premijer Recep Tayyip Erdogan ovu je brojku prokomentirao riječima kako će prije ili kasnije Izrael biti odgovoran za pokolj

Izraelska strana saopštila je kako je do pogreške došlo najvjerojatnije zbog lasera koji nije obojio tačnu metu, dodajući kako izraelska vojska istražuje ovaj incident. A epilog tog "incidenta" je devetero mrtvih članova obitelji, među njima i četvero djece, te još dvoje ljudi.

Tragična situacija u Gatzi nastavit će se tako sve dok se ne obnove pregovori. No, Izraelci ne odustaju od svog neprijateljskog stava - iz Jeruzalema poručuju: "Operacija će trajati dok Hamas ne bude molio za milost".



"Izraelska vojska spremna je na značajno proširenje svoje operacije. Vojnici su spremni za svaku akciju. Izraelske odbrambene snage napale su više od 1.000 terorističkih ciljeva u Pojasu Gaze i nastavljaju s operacijom", kazao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Hamas, s druge strane, ogorčen je velikim brojem ubijenih civila. Izraelu su poručili da će s njima razgovarati ako zaustave agresiju, ali prije toga nikako, javlja Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije