Slučaj u SAD: Žena pokušala unajmiti čovjeka da joj ubije trogodišnjeg sina

1
Radiosarajevo.ba
Slučaj u SAD: Žena pokušala unajmiti čovjeka da joj ubije trogodišnjeg sina
Foto: Printscreen / Jazmin Paez

Žena optužena da je ove sedmice pokušala unajmiti ubicu da ubije njenog trogodišnjeg sina izašla je iz zatvora.

Jazmin Paez iz Miamija, optužena je za prvostepeno navođenje na ubistvo i trećestepeno korištenje komunikacijskog uređaja za nezakonitu upotrebu, navodi se u sudskim dokumentima.

Istražitelji su rekli da ih je u utorak kontaktirao muškarac koji vodi lažnu web stranicu za unajmljivanje ubice kako bi prijavio da je žena kontaktirala operatera kako bi organizirala ubistvo i unajmila ubicu da ubije malo djetete.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Prema policiji, osnivač web stranice napravio je internet stranicu kako bi uhvatio i obuzdao one koji žele unajmiti ubicu.

Policija je saopćila da je muškarac dao adresu djeteta i njegovu sliku kako bi se olakšao zahtjev.

Prema istražiteljima, žena je tražila da "posao" bude završen do četvrtka.

Policija je na web stranici pronašla IP adresu računara koji je korišten za podnošenje zahtjeva i isti je naveden od strane žene koja je podnijela zahtjev, navodi se u policijskom izvještaju.

Policija je izašla na adresu i razgovarala sa bakom djeteta, koja je identificirala dijete. Policija je dječaka pronašla zdravog i zdravog u kući.

Istražitelji su se tada predstavljali kao unajmljene ubice i obavili razgovor sa ženom, koja je potvrdila zahtjev i pristala platiti 3.000 dolara za zadatak ubistva.

Policija je potom otišla do ženine kuće i uhapsila je.

Istražitelji nisu spekulirali o motivu zahtjeva, ali su rekli da se na njenom kompjuterskom pretraživaču još uvijek nalazi web stranica za unajmljene ubice, piše ABC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije