Slučaj u SAD: Pijani Amerikanac pokušao okriviti za brzu vožnju - svoga psa

0
Hina
Slučaj u SAD: Pijani Amerikanac pokušao okriviti za brzu vožnju - svoga psa
Foto: EPA / Vozač je u pritvoru / Ilustracija

Osumnjičeni pijani vozač u Coloradu bezuspješno je pokušao okriviti svog psa za prebrzu vožnju, prema policiji u istočnom Coloradu.

Policajci u Springfieldu napisali su na Facebooku da se pokušaj prebacivanja odgovornosti dogodio u subotu kasno navečer, kada su policajci zaustavili vozilo koje je vozilo brzinom od 84 kilometra na sat u zoni od 50 kilometara na sat.

"Vozač je pokušao zamijeniti mjesta sa psom koji je bio na suvozačevu mjestu, dok je policajac prilazio i promatrao cijeli proces. Muškarac je tada izašao sa suvozačke strane vozila i tvrdio da nije vozio", rekli su u nedjelju policajci.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Kad je policija pitala osumnjičenog je li konzumirao alkohol, on je pobjegao, ostavivši i vozilo i psa. Uhvaćen je dvadesetak metara dalje.

Optužbe protiv vozača, koji odranije ima i druge prekršajne prijave, uključuju sumnju na vožnju pod utjecajem alkohola i opiranje hapšenju.

"Pas je dan vozačevom poznaniku na čuvanje dok je muškarac u pritvoru. Pas neće dobiti nikakvu prijavu i pušten je samo uz upozorenje", našalili su se iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije