Slučaj u Finskoj: Zamjenik gradonačelnika Helsinkija uhvaćen kako ispisuje grafite

0
Fena
Slučaj u Finskoj: Zamjenik gradonačelnika Helsinkija uhvaćen kako ispisuje grafite
Foto: Facebook / Paavo Arhinmäki

Paavo Arhinmäki, zamjenik gradonačelnika Helsinkija i bivši član parlamenta, uhvaćen je kako sprejom ispisuje grafite u željezničkom tunelu prošlog vikenda.

Arhinmäki se ispričao u objavi na Facebooku, ali se i dalje suočava s mogućim pravnim postupkom i pozivima da podnese ostavku i plati štetu.

"Zainteresirao sam se za grafite kao dijete, kao i gotovo svi dječaci mojih godina u Pasili. Uostalom, Pasila je bila kolijevka finskih grafita, postojao je željeznički tunel gdje ste išli vidjeti slike za vrijeme odmora i nakon škole", rekao je Arhinmäki.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

"Sada kada u Helsinkiju već 15 godina postoje licencirani zidovi s grafitima, posjećivao sam ih sa svojim starim prijateljima iz djetinjstva kako bih nasumično slikao po njima", kazao je.

Arhinmäki je naveo da postoji "mnogo" mjesta u glavnom gradu Finske na kojima grafiti nisu službeno dopušteni, ali je ustvrdio da to "nikome zapravo i ne smeta".

Političar je, donekle pokušavajući opravdati svoje postupke, tvrdio da su on i neki prijatelji udarili u tunel teretne željezničke pruge na kojoj se nalaze druge slike koje su "stare godinama" i koju posjećuju "jedva koji teretni vlakovi".

Ekipa je završila s bojanjem i čišćenjem limenki s bojom kad su čuli stražare kako viču da "nije vrijedno pokušaja bijega", rekao je političar.

"Čuvari su nas uhvatili bez problema. Razgovarali smo s njima dok smo čekali policiju da dođe i uzme naše podatke", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije