Slučaj koji je zgrozio svijet: Brian šutio tokom suđenja, izgovorio je samo ove dvije riječi

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj koji je zgrozio svijet: Brian šutio tokom suđenja, izgovorio je samo ove dvije riječi
Foto: EPA - EFE / Brian Walshe

Tokom saslušanja, tužiteljica  Lynn Beland iznela je dokaze koje su istražitelji do sada prikupili protiv Briana Walshea, a koje uključuju i jezivu listu pretraga na internetu za koje je rekla da je Walshe napravio koristeći iPod svog sina počevši od 1. januara, posljednjeg dana kada je Ana Walshe viđena.

Među stvarima koje je Walshe guglao su i kako da se riješi tijela, koji je najbolji alat za komadanje, koliko dugo treba da prođe prije nego što tijelo počne da se osjeća, koji je najbolji način da se opere krv...

Dok je tužiteljica navodila, sve ovo, Brian Walshe je uglavnom šutio. Jedine riječi koje je izgovorio bile su "da" (I DO) kada su ga pitali da li razumije optužbe sa kojima se sada suočava. Kako prenosi CNN, djelovao je bezbrižno dok je Beland iznosila listu užasnih online pretraga, ali je odmahnuo glavom kada je ona navela da je izvršio pretrage na iPodu svog sina.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Šokantni detalji: Otkriveno šta je suprug nestale Beograđanke pretraživao nakon kobne noći

Šokantni detalji: Otkriveno šta je suprug nestale Beograđanke pretraživao nakon kobne noći

Tužiteljica je takođe rekla da je postojala jedna ranija pretraga na internetu na koju treba obratiti pažnju: 27. decembra Walshe je pretraživao: "Koja je država najbolja za razvod?" Tužiteljica je rekla: "Umjesto razvoda, vjeruje se da je Brian Walshe raskomadao Anu Walshe i bacio njeno tijelo".

Inspektori su u međuvremenu saopštili da je policija u kesama za smeće pronašla sjekiru, žensku odjeću, kao i certifikat o covid vakcinaciji na ime Ane Walshe, piše Insider News. Među dokazima su i Anin DNK, kao i Brianov pronađen na deponiji u blizini kuće njegove majke, kao i 10 torbi u kojima su bili predmeti sa krvlju.

Takođe, državna laboratorija za kriminal otkrila je Aninu krv i DNK na nekim predmetima izvučenim iz kanti za otpatke. Testovi su pokazali da se Anina i Brianova krv nalaze na na papučama i zaštitnom odijelu. Tužioci kažu da su DNK Ane Walshe, kao i DNK Briana Walshea, pronađeni u nekoliko uzoraka krvi testiranih u smeću pronađenom tokom potrage za nestalom ženom. Nakon što su mu predstavljene nove optužbe, Brian je vraćen u pritvor i ukinuta mu je mogućnost da bude pušten uz kauciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije