NY / Slika koja će se pamtiti: Čovjek koji je skočio u smrt nakon napada na WTC

11. 09. 2017. u 10:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Prošlo je 16 godina otkako se dogodio jedan od najsmrtonosnijih terorističkih napada na tlu SAD-a.

Snimci koji su tog 11. septembra odjeknuli širom svijeta, uznemirili su sve. Najuznemirujući snimci prikazivali su ljude kako skaču iz Svjetskog trgovinskog centra koji je bio zahvaćen plamenom nakon što se u njih zabio avion al-Kaide. Znali su da ne mogu preživjeti vatru, a mislili su da će naći spas u zraku.


Jedan od takvih zastrašujućih prizora snimio je fotograf agencije AP Richard Drew, nakon čega je njegova fotografija naišla na brojne kritike jer su mnogi smatrali da je previše "voajeristička".

Slika čovjeka koji se bacio u smrt s jedne od kula bliznakinja mnogima se zauvijek urezala u sjećanje, a do dan-danas nije se otkrilo koje zapravo bio muškarac koji je privukao toliko pažnje i na neki način postao simbol stradanja tog kobnog 11. septembra.

Bilo je nekoliko pokušaja da se identificira muškarac koji je skočio sa sjeverne kule Svjetskog trgovinskog centra, međutim, nijedan nije urodio plodom.

Sve što se zna o njemu jeste da je imao kratku kosu, bradicu i crne pantalone.

Vjerovalo se da je riječ o Norbertu Hernandezu, kuharu koji je radio o restoranu na 106. spratu. Članovi njegove porodice su smatrali da je on na fotografiji, ali kada su proučili kadrove bili su ubijeđeni da to ipak nije Norbert.

Njegov identitet možda ostaje misterija, ali će prizor njegovog pada ostati svima urezan u sjećanju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA