Slika Bidena koji se rukuje sa Staljinom postala hit na društvenim mreža

0
Radiosarajevo.ba
Slika Bidena koji se rukuje sa Staljinom postala hit na društvenim mreža
Foto: EPA-EFE / Joe Biden

Gospodin Staljin stisnuo je ruku američkog predsjednika Joe Bidenu na samitu G20 u Indiji i zadovoljan objavio fotografiju kao svjedočanstvo čime je jako razveselio društvene mreže.

Sovjetski diktator je odavno mrtav, ali na svečanoj večeri za sudionike samita G20 u New Delhiju, koji je bio potpuno vegetarijanski s posebnim naglaskom na proso, namirnicu posluženu u svim mogućim sljedovima, gost je bio i M.K. Staljin, ministar indijske države Tamil Nadu, koji je dobio priliku pozdraviti se s američkim predsjednikom Joeom Bidenom

M.K. Staljin rođen je 1953. godine u Indiji tek nekoliko dana prije smrti Josifa Visarionoviča Staljina, i njegov otac nadjenuo je novorođenom sinu ime u čast sovjetskog vođe.

Važna utakmica za Bordo tim: FK Sarajevo dočekuje Velež

Važna utakmica za Bordo tim: FK Sarajevo dočekuje Velež

Indijski Staljin objavio je na platformi X (bivši Twitter) fotografije sebe kako se rukuje s Bidenom, a uz njih stoji indijski premijer Narendra Modi.

[related]https://twitter.com/mkstalin/status/1700708832060850354[/related]

"Sjajno, američki predsjednik susreće Staljina nakon Drugog svjetskog rata", jedan je od komentara na društvenoj mreži.

Sjedinjene Države i SSSR bili su saveznici u Drugome svjetskom ratu, ali nakon pobjede odnosi su zahladili i prerasli u Hladni rat.

Indija, koja je bila nesvrstana država, približila se Sovjetskom savezu i Moskva je njezin glavni dobavljač oružja.

Vlastita imena nadahnuta ličnostima iz komunizma nisu rijetkost u Indiji, osobito u državi Tamil Nadu i u susjednoj Kerali, gdje je komunistička stranka vladala najvećim dijelom šest proteklih desetljeća.

Joe Biden na Samitu G20: "Svijet je na historijskoj prekretnici"

Joe Biden na Samitu G20: "Svijet je na historijskoj prekretnici"

Tako se 2021. godine u Kerali muškarac imena Engels oženio u prisustvu svojih prijatelja koji se zovu Marx, Lenjin i Ho Ši Min, prenosi Hina.

Iste godine, također u Kerali, oženio se muškarac koji se zove Socijalizam, a na svadbi su bila njegova braća Komunizam, Lenjinizam i Marksizam.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije