'Šlepali' slupani automobil, otkrili Bosanca koji je uzgajao kanabis

Radiosarajevo.ba
'Šlepali' slupani automobil, otkrili Bosanca koji je uzgajao kanabis
/ Ilustracija: Policija
Jedan 27-godišnjak bez vozačke dozvole, za upravljačem automobila bez validnih registarskih tablica, izazvao je udes i potom pokušao pobjeći u austrijskom gradiću Wagrainu.

Iako se ponašao agresivno i nekontrolirano, prolaznici su ga zadržali i pozvali policiju koja je došla do neobičnog otkrića.

Utvrđeno je da je 27-godišnjak na istom mjestu, s drugim automobilom, ranije izazvao sličan udes. Policija i "šlep-služba" krenuli su da automobil premjeste na parking ispred zgrade u kojoj je prijavljen grešni vozač.

Kada su došli do stana dočekao ih je jak miris kanabisa. U stanu su zatekli 29-godišnjeg Bosanca i dvojicu lokalnih mještana (starosti 22 i 23 godine), a dolaskom policijskih pasa otkrivena je prava fabrika opojnih supstanci – kanabisa i kokaina – te odgovarajući pribor ("bongovi" i kanabis-dobilice).

U automobilu 29-godišnjeg Bosanca pronađen je i plinski pištolj. Tužilac Salzburga poveo je istragu protiv ove četiri osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije