Slavni milijarder iz Kine nestao bez traga, njegova kompanija potvrdila da "niko ne zna gdje je"

3
Radiosarajevo.ba
Slavni milijarder iz Kine nestao bez traga, njegova kompanija potvrdila da "niko ne zna gdje je"
Foto: Bloomberg / Bao Fan

Jedan od najistaknutijih kineskih investicijskih bankara je nestao, potvrdila je njegova kompanija.

Bao Fan, izvršni direktor China Renaissance Holdingsa i milijarder, "nije bio dostupan posljednjih dana", navode jučer iz kompanije.

Bao je vodeći posrednik u poslovima u Kini čiji su klijenti top tehnološke kompanije Didi i Meituan, a saopćenje njegove kompanije obnovilo je zabrinutost (svjetske) javnosti zbog mogućeg obračuna Pekinga s poslovnim i tehnološkim čelnicima, javio je BBC.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Dionice China Renaissancea pale su nakon što je kompanija potvrdila da je Bao Fan nestao; u saopćenju se dodaje da "nema informacija koje ukazuju na to da je nedostupnost Baoa povezana ili bi mogla biti povezana s poslovanjem kompanije".

Iz kompanije nisu precizirali koliko dugo nema direktora, a kineske poslovne vijesti Caixin citirale su izvore koji kažu da ga osoblje nije moglo kontaktirati dva dana.

Bao, koji je i predsjednik i izvršni direktor, osnovao je China Renaissance 2005. kao savjetodavnu investicijsku kompaniju. Od tada je izrasla u jednu od vodećih kineskih financijskih institucija - sklapajući poslovne dogovore i spajanja nekoliko tehnoloških kompanija u zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije