SkyNews: 'Ovo je bila najveća prijetnja vladavini Vladimira Putina'

2
Radiosarajevo.ba
SkyNews: 'Ovo je bila najveća prijetnja vladavini Vladimira Putina'
Foto: EPA-EFE / Wagnerovci

"To je još jedna neobična priča u ovoj nevjerojatno bizarnoj i uznemirujućoj priči oko ruskog predsjednika Putina", kaže urednica SkyNews-a za sigurnost i odbranu Deborah Haynes.

Njen komentar prenosimo u cijelosti:

"Činjenica da sada imamo Jevgenija Prigožina koji objavljuje da se povlači nakon cjelodnevnog iščekivanja njegovog konvoja koji je išao prema glavnom gradu, opet je još jedan neobičan obrat.

Emerik Blum – inspiracija za novi napredak i razvoj Sarajeva i BiH

Emerik Blum – inspiracija za novi napredak i razvoj Sarajeva i BiH

Ovaj čovjek je prkosio svom predsjedniku, koji mu je bio neka vrsta ključnog mentora, a također je prkosio ruskim čelnicima, optužujući ih da su ubili njegove ljude, da su prekinuli ruske ratne napore u Ukrajini i umjesto toga okrenuli svoju pozornost na ruske snage.

Te Wagnerove trupe su ušle u grad na granici s Ukrajinom. A zatim imamo slike konvoja koji ide prema glavnom gradu i predsjednika Putina koji je bio prisiljen otići i dati onu izjavu ranije danas, gdje je optužio Prigožina za oružanu pobunu.

Postoje kaznene prijave protiv ovog čovjeka, čovjeka koji je bio vrlo blizak predsjedniku i bio je ključni igrač u ruskim ratnim naporima.

Zelenski o dešavanjima u Rusiji: 'U jednom su danu izgubili nekoliko svojih milionskih gradova...'

Zelenski o dešavanjima u Rusiji: 'U jednom su danu izgubili nekoliko svojih milionskih gradova...'

Sve se to onda odjednom preokrenulo. Nakon što je optuživao rusku vojsku da je pokušao ubiti njegove ljude, optuživao ih za korupciju, optuživao ih da skrivaju hiljade mrtvih i govorio da neće stati dok ne razgovara s njima.

Rekao je da ovo nije vojni udar, ali smo u isto vrijeme vidjeli pojačane mjere sigurnosti u Moskvi. Cijela ova situacija bila je izvanredna. Svi su pažljivo promatrali što se događa. Sve zapadne zemlje. Svi kažu da vjeruju da je ovo bila najveća prijetnja vladavini Vladimira Putina. 

Pa ipak, sada u ovom trenutku, čini se da je neko Prigožina uvjerio da se povuče. No, ovo nije kraj krize".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije