Skandal na Otoku: Princ Charles uzimao novac od milijardera optuženog za prevaru

Radiosarajevo.ba
Skandal na Otoku: Princ Charles uzimao novac od milijardera optuženog za prevaru
EPA / Princ Charles
Bogate ličnosti davale su velike donacije princu Charlesu kako bi bile u prilici da mu budu bliske, obajvio je autor knjige o britanskoj kraljevskoj porodici.

Prema pisanju Toma Bowera autora knjige "Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles", najlakši način da se približite princu je tako što ćete platiti.

Turski milijarder Cem Uzan koji je kasnije optužen za prevaru platio je princu Charlesu kako bi on i njegova supruga mogli sjediti pored princa Charlesa i njegove supruge Camille Parker na zajedničkoj večeri i da od kraljevske porodice primi novogodišnju čestitku.

Uzan je ovu ponudu koju je prema pisanju Engleza princ Charles prihvatio poslao preko prinčevog ličnog asistenta Michaela Fawcetta. Uzan je platio 282.000 dolara kako bi mogao sjediti pored princa Charlesa i njegove supruge.

Nakon toga Uzan je zbog prevare osuđen na zatvor u Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama i prestao je dobivati pozivnice na Charlesove večere. Nakon incidenta sa Uzanom porodica mu je zabranila da "prodaje" mjesto pored sebe na večerama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije