Sjeverna Koreja uništila kancelariju za pregovore: Poruka ološu iz Južne Koreje

Radiosarajevo.ba
Sjeverna Koreja uništila kancelariju za pregovore: Poruka ološu iz Južne Koreje
Twitter / Eksplozija

Sjeverna Koreja potvrdila je da je danas uništila kancelariju za vezu sa Južnom Korejom u pograničnom gradu Kesong. 

Zvanična sjevernokorejska novinska agencija KCNA javila je da je uništenje kancelarije odgovor, kako je navedeno, "ološu" koji treba "skupo da plati za svoje zločine", što se očigledno odnosi na aktiviste koji iz Južne Koreje šalju propagandne letke.

KCNA je navela da je kancelarija "tragično uništena sjajnom eksplozijom".

Do eksplozije je došlo tri dana nakon što je sestra sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una upozorila da će Sjeverna Koreja srušiti "beskorisnu" kancelariju za komunikacije. 

Prethodno je Pjongjang prekinuo svaku vrstu komunikaciju sa Seulom, uključujući i "vruću liniju za vezu lidera dvije nacije", kao i vojne kanale komunikacije.

Sjeverna Koreja upozorila je ranije danas da je spremna da pošalje vojsku u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dvije Koreje.

Ovi potezi bili su odgovor Pjongjanga na slanje letaka iz Južne u Sjevernu Koreju.

Footage of North Korea destroying the inter-Korean Liaison office in Kaesong, North Korea this morning after North Korea stopped communication with South Korea #NorthKorea pic.twitter.com/lVR17Rky5f

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije