Sjeverna Koreja testirala dva krstareća projektila

0
Fena
Sjeverna Koreja testirala dva krstareća projektila
EPA / Ilustracija

Sjeverna Koreja u utorak je testirala dva krstareća projektila, u petom krugu lansiranja naoružanja u ovom mjesecu, saopćili su južnokorejski vojni zvaničnici, kako bi iskazala svoju vojnu moć u jeku problema izazvanih pandemijom koronavirusa i dugog prekida u nuklearnim pregovorima sa Sjedinjenim Državama.

Jedan zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman pozivajući se na pravila službe, izjavio je da su južnokorejski i američki zvaničnici analizirali lansiranja, ali nije naveo detalje.

Drugi vojni zvaničnik, koji je iz istih razloga tražio da ostane anoniman, kazao je da su probe izvedene iz regije unutrašnjosti zemlje, ali nije konkretno naveo gdje.

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Sjeverna Koraja pojačala je aktivnosti testiranja oružja u posljednje vrijeme, u očiglednom nastojanju da izvrši pritisak na Bidenovu administraciju da nastavi s diplomatsklim naporima nakon što su problemi s pandemijom izazvali novi šok ekonomiji zemlje teško narušenoj američkim sankcijama i decenijama lošeg upravljanja, prenosi AP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije