Sirija - Napad hemijskim oružjem na Aleppo

Radiosarajevo.ba
Sirija - Napad hemijskim oružjem na Aleppo

Snimak napravljen u kvartu sirijskog grada Aleppa, šejh Mansood, prikazuje nekoliko ljudi koji imaju problema s disanjem i govorom, dok glas iza kamere navodi da je izveden hemijski napad na kvart, prenosi Fena.

Kurdski novinar Kovan Direj javio je da su civili i pripadnici kurdske milicije YPG udisali žuti dim. Kazao je da je devet civila poginulo, a 29  povrijeđeno u napadu.

Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je u četvrtak da je više od 1.000 militanata al-Nusara fronta,  sa sedam tenkova i 24 terenska vozila naoružana teškim mitrljezima, trenutno smješteno u sjevernim predgrađima Aleppa.

Ruska vojska također navodi da su u protekla 24 sata militanti Islamske države i al-Nusra fronta intenzivirali vojne provokacije protiv civila i vladinih trupa u regiji, uključujući i pokušaj osvajanja sela Handrat.

Primirje u Siriji stupilo je na snagu u ponoć 27. februara po lokalnom vremenu. Primirje ne uključuje terorističke grupe kao što su Islamska država i al-Nusra front, kao i nekolicinu ostalih, prenosi Russia Today.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije