Sirija: Danas poginulo 69 osoba

Radiosarajevo.ba
Sirija: Danas poginulo 69 osoba

Sirijski gradovi ponovo su obmbardovani iz zraka, a ranjeno na desetine ljudi, prenosi svjetske agencije.

Organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji sa sjedištem u Londonu, saopćila je da je u organizovanim operacijama koje se sprovode snage sirijskog predsjednika Bashara al-Assada u različitim gradovima diljem zemlje od jutros poginulo 69 osoba.

Organizacija je saopćila da je u napadima teškim oružjem na Kadem, u blizini Damaska, industrijsku zonu Hos Beles, palestinski izbjeglički kamp Yermuk te Zemelku, Harestu i Dery poginulo 26 osoba, dok je veliki broj ranjen te je uništen veliki broj stambenih objekata, prenosi Agencija Anadolija.

U bombardovanju iz zraka dijelova Alepa, Besetin Besea, Haydariya, Sahura, Meysera, Merca, Mesekin Hana i Ancera i Bab Menesa poginule su 23 osobe.

Assadove snage su zapalile desetine kuća na području Mesa El Arbaina u  blizini Hame, saopćila je ova organizacija, prenosi Anadolija.

Lokalni aktivisti u Aalepu su također saopćili da je u napadu na vojni konvoj u Deyr'z Zori veliki broj vojnika izgubio život te da su uništena četiri vojna vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije