Širi se snimak vojnika kako obara dron: "To je ruski Shahed"

2
Radiosarajevo.ba
Širi se snimak vojnika kako obara dron: "To je ruski Shahed"
Foto: X.com / Trenutak kada je vojnik oborio dron

Na društvenim se mrežama svakodnevno dijele snimke i fotografije koju su navodno zabilježene u ratu u Ukrajini, a pažnju je u nedjelju, 25. augusta izazvala snimka za koju nije tačno poznato kada je i gdje je zabilježena. Na njoj se, naime, vidi vojnik koji iz helikoptera obara bespilotnu letjelicu.

Snimku je platformi X objavio i Anton Geraščenko, bivši savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

"Na internetu se pojavio video koji prikazuje obaranje ruske bespilotne letjelice Shahed iz vojnog helikoptera. Slava!", naveo je Geraščenko uz snimku, prenosi Večernji.hr.

Utopio se mladi košarkaš Ajdin Kos (22)

Utopio se mladi košarkaš Ajdin Kos (22)

Rusija je tokom noći lansirala nekoliko projektila i bespilotnih letjelica ciljajući sjevernu i istočnu Ukrajinu, saopćila je kijevska vojska u nedjelju, a sistemi protuzračne odbrane uništili su većinu oružja prije nego što je doseglo svoje ciljeve.

Napad je bio usmjeren na područja Ukrajine na prvoj liniji Černihiva, Sumija, Harkiva i Donjecka, objavile su ukrajinske zračne snage u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Ukrajina pokrenula novu protuofanzivu, odjekuju eksplozije u Voronježu: ‘Evakuisane stotine ljudi'

Ukrajina pokrenula novu protuofanzivu, odjekuju eksplozije u Voronježu: ‘Evakuisane stotine ljudi'

"Većina projektila nije dosegla svoje ciljeve", saopćile su zračne snage, dodajući da je Rusija lansirala balističku raketu Iskander-M, krstareću raketu Iskander-K i šest navođenih zračnih projektila. Nije precizirano koliko je projektila uništeno.

Zračne snage saopćile su da je Rusija lansirala devet jurišnih bespilotnih letjelica, a ukrajinski protuzračni odbrambeni sistem uništio je njih osam iznad ukrajinske regije Mikolajiva.

Oleh Sinehubov, guverner harkivske regije na istoku, objavio je na Telegramu da je sedam osoba povrijeđeno u ruskim napadima, uključujući četverogodišnje dijete.

Ihor Terehov, gradonačelnik grada Harkiva, rekao je da je u gradu oštećen plinovod i da su najmanje dvije kuće uništene, a 10 oštećeno.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvještaje. Iz Rusije nije bilo trenutnih komentara. Obje strane poriču da ciljaju civile u ratu koji je Rusija pokrenula invazijom na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije