Šina probila dno voza i uzrokovala nesreću: Veliki broj putnika povrijeđen

Radiosarajevo.ba
Šina probila dno voza i uzrokovala nesreću: Veliki broj putnika povrijeđen
Velika nesreća dogodila se u New Yorku jutros oko osam sati, prema lokalnom vremenu, kada je voz koji je prevozio putnike sa Long Islanda u Brooklyn iskočio iz šina.

Ove informacije potvrdili su zvaničnici, koji su istakli da je mnogo ljudi zadobili teške povrede, pretežno lomove kostiju, ali da će detaljne informacije biti poznate uskoro, prenosi ABC News.

Veliki broj putnika je povrijeđen, izvještavaju brojni mediji, te je tako Reuters prenio da je povrijeđeno 37 ljudi, dok američki mediji javljaju da je taj broj daleko veći, preko 100.

Nesreću je, prema preliminarnim informacijama iz istrage, uzrokovao najvjerovatnije kvar na pruzi, tačnije odvajanje jedne šine od konstrukcije, koja je na kraju probila dno voza. Ove informacije saopćio je glasnogovornig Vatrogasne jedinice u New Yorku, dodavši da je prava sreća kako nije bilo više težih povreda tokom ove nesreće.

Kako prenosi ABC News, posljedice nesreće najvjerovatnije je umanjila brzina voza, odnosno, činjenica da se voz kretao nešto sporije od uobičajenog, ali takve izjave još uvijek nisu potvrđene te će tek biti predmet istrage.

Ipak, sva sreća je da od 600 ljudi, koliko ih je u trenutku nesreće bilo u vozu, niko nije nastradao, ali su se brojni putnici u New Yorku suočavali sa kašnjenjima zbog ove nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije