Silvio Berlusconi izašao iz bolnice nakon šest sedmica

0
Hina
Silvio Berlusconi izašao iz bolnice nakon šest sedmica
Foto: Twitter / Silvio Berlusconi

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi kojemu je 86 godina, izašao je danas, 19. maja, iz milanske bolnice, gdje je primljen prije šest sedmica zbog leukemije i plućne infekcije, javio je fotoreporter AFP-a.

Silvio Berlusconi je otpušten iz bolnice San Raffaele u glavnom gradu Lombardije oko 13.15 sati u automobilu sa zatamnjenim staklima i nakon izlaska nije dao izjavu za javnost.

Berlusconi je 5. aprila primljen u bolnicu San Raffaele u Milanu zbog infekcije pluća, nakon čega su ljekari prvo posumnjali na leukemiju.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Nakon hospitalizacije ljekari su rekli da Berlusconi boluje od hronične mijelomonocitne leukemije. Nisu rekli kada mu je rak prvi put dijagnosticiran, samo da stanje nije akutno.

U posljednjih nekoliko godina bio je hospitaliziran više puta, od čega jedanput 2020., pošto je obolio od COVID-19.

Berlusconijeva stranka Forza Italia je partner u koalicijskoj vladi aktualne talijanske premijerke Giorgie Meloni, a Berlusconi, utemeljitelj stranke, još je njezin predsjednik.

Unatoč tome što je Berlusconi u Senatu, rijetko ga se viđa u javnosti.

Početkom maja Berlusconi je članovima svoje stranke i pristalicama poslao dvije videoporuke. Na kongresu Forze Italije rekao je da je spreman za povratak na posao.

Prošle sedmice u bolnici su ga posjetila dva glavna politička saveznika, Meloni i ministar saobraćaja i dopredsjednik vlade Matteo Salvini koji su rekli da se uspješno oporavlja i da je "dobro raspoložen".

Zasad se ne zna ko bi mogao zamijeniti Berlusconija na dužnosti predsjednika Forze Italije, ni hoće li stranka opstati bez njegova vodstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije