Silovite eksplozije u Kijevu

0
Hina
Silovite eksplozije u Kijevu
Foto: EPA / Kijev / Ilustracija

Niz eksplozija odjeknulo je ukrajinskim glavnim gradom Kijevom rano jutros, 16. decembra, dok su jedinice protuzračne odbrane djelovale na ruske bespilotne letjelice, rekli su Reutersovi svjedoci.

Eksplozije su zabilježene na objema obalama rijeke Dnjepar koja prolazi kroz grad, a nije bilo neposrednih izvještaja o žrtvama ili ozbiljnoj šteti.

Gradonačelnik KIjeva Vitalij Kličko rekao je da su protuzračne jedinice krenule u akciju dok su skupine dronova letjele u blizini grada. Rekao je da ruske snage gađaju područja u blizini središta grada.

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Protuzračna aktivnost bila je velika, rekao je, u okrugu Darnytskyi na istočnoj obali Dnjepra, a eksplozije su pogodile i historijski Podil na suprotnoj obali. Reutersovi svjedoci govore o glasnim eksplozijama nešto poslije ponoći, a nova serija eksplozija u sljedećih 45 minuta pogodila je područja u blizini središnjih četvrti Kijeva. 

Svjedoci su rekli da su se sirene za zračnu uzbunu oglasile na istočnoj obali rijeke Dnjepar, ali na zapadnoj obali policija je preko zvučnika upozorila stanovnike na zračnu uzbunu. Vlasti su upozorile i na moguće raketne napade u područjima regije Kijev koja okružuju glavni grad, gdje su također zabilježene eksplozije.

Upozorenje na zračni napad ostalo je na snazi u dijelu teritorija koji se proteže kroz središnja područja zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije