Silovanoj indijskoj studentici otkazuju organi

Radiosarajevo.ba
Silovanoj indijskoj studentici otkazuju organi

Stanje indijske studentice koja je pretrpjela grupno silovanje u autobusu pogoršalo se uprkos naporima ljekara u vrhunskoj bolnici u Singapuru, deset dana nakon stravičnog događaja.

Ljekari su danas saopštili da se djevojka bori za život uprkos tome što je doživjela infarkt, ima plućnu i stomačnu infekciju, te znatno oštećenje mozga.

Doktor Kelvin Loh izjavio je da joj je stanje sve gore i da su vitalni organi počeli da prestaju sa radom, prenosi CNN.

Vlasti do danas nisu otkrile identitet žrtve, ali je Indijci koji već danima protestuju širom zemlje zovu Damini, što znači 'munja'.

Brutalno silovanje dvadesettrogodišnje studentice u kojem je učestvovalo šest muškaraca, nakon čega su ona i njen pratilac izbačeni iz vozila u pokretu, izazvalo je gnjev širom Indije. Na hiljade ljudi protestuje tražeći od vlasti da pooštri zakone i njihovo provođenje. Oni krive vlasti za činjenicu da silovanja na javnim mjestima u današnjoj Indiji nisu rijetka pojava.

Broj slučajeva silovanja povećan je drastično u posljednjih 40 godina u Indiji, od 2.487 u 1971. na 24.206 u 2011. godini, govore službeni podaci. Samo u New Delhiju je prošle godine prijavljeno 572 slučaja silovanja, a ove godine broj je premašio 600.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije