Senad je heroj dana u Njemačkoj: Spašavao djecu iz zapaljene zgrade

7
Radiosarajevo.ba
Senad je heroj dana u Njemačkoj: Spašavao djecu iz zapaljene zgrade
Foto: Prtscr / Youtube / Senad Šutković u akciji spašavanja

Senad Šutković iz Rožaja nedavno je postao heroj nakon što je učestvovao u akciji spašavanja djece iz požara u stambenom objektu u njemačkom gradu Essenu.

Tokom posjete kao turist, zatekao se u blizini zgrade kada je izbio incident izazvan jednim Sirijcem koji je podmetnuo požar.

Prethodno je izazvao vatru i na jednoj kući, a potom sa svojim kombijem udario u nekoliko prodavnica, prijeteći prolaznicima mačetom. Prema informacijama njemačkih medija, u ovom tragičnom događaju povrijeđeno je 31 osoba, uključujući dvoje djece koja su i dalje u kritičnom stanju.

Miro Lazović poslao jasnu poruku Christianu Schmidtu: Morate stati na stranu građana BiH!

Miro Lazović poslao jasnu poruku Christianu Schmidtu: Morate stati na stranu građana BiH!

"Primijetio sam dim i vatru, a zatim sam ugledao stubište koje me odvelo do prozora. Razbio sam ga i ušao unutra. Čuo sam vrištanje djece, njihovu paniku. Uspio sam da spasim nekoliko njih, a zatim sam se popio na posljednji sprat i sa jednim drugim Sirijcem izbavio još djece”, ispričao je Šutković.

On je naglasio da je bio prvi koji je stigao do djece i da je rizikovao vlastiti život kako bi im pomogao. Njegov hrabri čin pokazuje snagu ljudske solidarnosti u trenucima najveće opasnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije