Sedam osoba uhapšeno: Više puta silovali maloljetnika

Fena
Sedam osoba uhapšeno: Više puta silovali maloljetnika
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Na jugozapadu Njemačke pokrenuta je ovih dana velika policijska akcija koja je za cilj imala istraživanje slučaja silovanja 17-godišnjeg tinejdžera.

Kako javlja Fena, čak sedam afganistanskih azilanata uhapšeno je danas zbog sumnje da su u nekoliko navrata silovali maloljetnog Iranca, koji je kao i oni podnosioc zahtjeva za azil. Također, uhapšeni se terete da su i snimali izvršenje zločina.

Pretragu kuća u Nagoldu i Wildbergu izvršilo je tridesetak policijskih službenika, koji su pretražili sobe deset afganistanskih azilanata, saopćili su zajednički tužilaštvo iz Tubingena i policija iz Karlsruhea.

Također, danas je na sudu u Bonnu na petnaest godina zatvorske kazne osuđen jedan 35-godišnji Sirijac, koji je osuđen zbog pokušaja ubistva. U njegovoj optužnici stajalo je kako je htio ubiti svoje troje male djece i baciti ih kroz prozor, želivši kazniti svoju suprugu što je "ukaljala svoju čast", a tom prilikom dvoje djece zadobilo je teške povrede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije