Saznala da je trudna kada se porodila na plaži

Radiosarajevo.ba
Saznala da je trudna kada se porodila na plaži
Foto: Wikitravel / Rimini/Ilustracija

Turistkinja iz Austrije porodila se na plaži u Cattolici, u predjelu Riminija, na sjeveroistoku Italije 1. avgusta. Ona nije ni znala da je trudna, prenose mediji.

Žena, stara 45 godina, sklonila se od vrućeg sunca sa suprugom i dvoje svoje djece kada je oko 18 sati osjetila slabost.

Njeni vapaji za pomoć u kupatilu uzbunili su osoblje, koje je odmah pozvalo liječnika na plažu, izvještava italijanska novinska agencija ANSA.

Medicinska sestra, koja se nalazila na godišnjem odmoru, potrčala je da pomogne ženi, a osoblje na plaži telefonom je pratilo uputstva hitnih službi, prenosi Wantedinmilan.

Bebu je rodila za nekoliko minuta, prije dolaska hitne pomoći. Majka i beba prebačeni su potom u bolnicu, iz koje su nedavno i otpušteni. Oboje su dobro.

Rodila je dječaka, koji je sedmo dijete bračnog para Austrijanaca. Mediji prenose da su mu dali ime Paolo, po dežurnom spasiocu na plaži, koji je također pomogao majci.

Upraviteljica koja upravlja ovom plažom 60 godina, kazala je da se ovako nešto nije desilo nikada.

U čast tek rođene bebe ulaz na plažu bio je okićen balonima i plavom mašnom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije