Saudijska Arabija reagovala na neuspješno usvajanje rezolucije o prijemu Palestine u UN

27
Radiosarajevo.ba
Saudijska Arabija reagovala na neuspješno usvajanje rezolucije o prijemu Palestine u UN
Foto: AFP / Kraljevina Saudijska Arabija

Saudijska Arabija izrazila je žaljenje zbog neuspjeha usvajanja rezolucije u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda kojom bi se prihvatilo punopravno članstvo Palestine u UN-u.

U službenom priopćenju Ministarstva vanjskih poslova na društvenoj medijskoj platformi X, Kraljevina je naglasila da "neuspjeh u usvajanju rezolucije omogućuje izraelskoj okupaciji da nastavi svoja kršenja međunarodnog prava bez odvraćanja i neće približiti željeni mir."

Ministarstvo je ponovilo poziv međunarodnoj zajednici da preuzme odgovornost za zaustavljanje napada izraelske okupacije na civile u Gazi. Kraljevina je također potvrdila svoju podršku pravu palestinskog naroda na samoopredjeljenje i uspostavu njihove države Palestine na granicama iz 1967. godine s Istočnim Jeruzalemom kao njenim glavnim gradom, u skladu s Arapskom mirovnom inicijativom i relevantnim međunarodnim rezolucijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (27)

/ Najnovije