Samozvani TV reporter: Otkriven identitet trećeg bombaša snimljenog na briselskom aerodromu

Radiosarajevo.ba
Samozvani TV reporter: Otkriven identitet trećeg bombaša snimljenog na briselskom aerodromu

Nakon terorističkih napada u Bruxellesu svijet je obišla slika trojice terorista koji na aerodromu guraju kolica s prtljagom. Dvojica terorista sa slike – Najim Laachraoui (24) i Ibrahim El Bakraoui (29) – raznijeli su se i sa sobom u smrt poveli desetine nedužnih ljudi. 

Treću osobu sa slike, sa crnim šeširom i u bijeloj jakni, policija je pronašla i identifikovala, ako je suditi po pisanju belgijskih medija.

Pozivajući se na policijske izvore, belgijski mediji javljaju da je treći bombaš sa slike Fayçal Cheffou (30). 

On je uhapšen u noći s četvrtka na petak i potom identifikovan od taksiste koji je trojicu terorista kobnog dana doveo na aerodrom. 

Ko je misteriozni treći atentator? Fayçal Cheffou je poznat policiji od 2003. godine, kada su u njegovom stanu u briselskoj četvrti Molenbeek, između ostalog, pronađene ukradene policijske uniforme, palice, puška, mačeta, pištolj. 

Cheffouov brat Karim (23) je godinu ranije ubijen u pucnjavi s policijom. 

Video iz ljeta 2014. godine, koji je još dostupan na Internetu, pokazuje Fayçala Cheffoua kao samozvanog TV reportera. On ispred jednog belgijskog centra za deportaciju migranata upozorava da se ove osobe tjeraju na ishranu koja nije u skladu sa postom u mjesecu Ramazana.

Belgijski tužilac je pokrenuo postupak protiv Cheffoua zbog pripadnosti terorističkoj organizaciji, terorističkih ubistava i pokušaja ubistava.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije