Samo u Italiji: Rimski lažni 'gladijatori' uhapšeni zbog iznude turista

2
Fena
Samo u Italiji: Rimski lažni 'gladijatori' uhapšeni zbog iznude turista
Foto: EPA-EFE / Italijanska policija / Ilustracija

Uobičajeno je da se turisti loše ponašaju u Italiji, ali ovog puta su tri muškarca optužena za zločine ispred Koloseuma mještani.

Muškarci su uhapšeni pod sumnjom za iznudu nakon što su se obukli u gladijatore i centurione i tražili novac od turista za svoje samozvane "carske selfije", koje su tražili od turista.

Rimska policija Polizia di Stato objavila je vijest na svojoj Facebook stranici, navodeći da su tokom augusta i septembra primili "veliki broj pritužbi stranih turista od kojih je iznuđeno do 500 eura (516 dolara)."

Izetbegović otvoreno: 'Evo u kojem bismo slučaju prihvatili poziv Milorada Dodika'

Izetbegović otvoreno: 'Evo u kojem bismo slučaju prihvatili poziv Milorada Dodika'

" - napisali su. Muškarci obučeni kao gladijatori ili centurioni navodno bi pozivali svoje žrtve da s njima naprave "carski selfi" ispred Koloseuma, a zatim tražili novac. Ponekad je korišteno i "nasilje i prijetnje".

Od jednog italijanskog turiste traženo je 40 eura. Kada je odbio, dvojica osumnjičenih su ga opkolili, prijetili da će ga prebiti i navodno od iznudili 150 eura.

Irski turista koji je odbio da plati, rekavši da nema novca, očigledno je odveden do obližnjeg bankomata gdje su ih gurnuli, saopćila je policija. Žrtva je podigla 200 eura i predala, da bi muškarci tražili još i natjerali ih da izvuku još 50 eura.

Uz pomoć rimskog javnog tužilaštva, policija je identifikovala trojicu muškaraca i izrekla im je mjeru predostrožnosti. Dvojici je određen kućni pritvor, a jednom pritvor. Istrage su još u preliminarnoj fazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije