Salah Abdeslam će biti isporučen Francuskoj za nekoliko sedmica

Radiosarajevo.ba
Salah Abdeslam će biti isporučen Francuskoj za nekoliko sedmica

Ključni osumnjičenik za napade u Parizu Salah Abdeslam će biti isporučen Francuskoj za nekoliko sedmica, rekao je danas u Bruxellesu njegov advokat Sven Mary.

“On mora biti još saslušan u jednom drugom dosjeu”, precizirao je novinarima Mary, aludirajući na pucnjavu 15. marta u komuni Forest u Bruxellesu, za koju je Salah Abdeslam osumnjičen da je učestvovao. Sven Mary je, međutim, dodao da “danas nema presude” za napade u Bruxellesu od 22. marta.

Belgijsko pravosuđe je 31. marta dalo zeleno svjetlo da se preda ovaj 26-godišnji Francuz marokanskog porijekla, francuskim vlastima.

Salah Abdeslam, osumnjičen da je bio okosnica napada u kojem je poginulo 130 ljudi, u zatvoru je u Brugesu od 18. marta, kad je uhapšen.

Belgijska potjernica mora biti ukinuta kako bi on bio predat Francuskoj, a stvar će biti gotova za nekoliko sedmica, rekao je novinarima advokat Sven Mary nakon saslušanja u odsustvu Abdeslama u Vijeću u Bruxellesu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije