SAD: Zbog 'supermagle' se sudarilo 158 automobila, sedam osoba poginulo

0
Radiosarajevo.ba
SAD: Zbog 'supermagle' se sudarilo 158 automobila, sedam osoba poginulo
Foto: WVUE-DT / Masovna nesreća u Louisani, SAD

Najmanje sedam osoba poginulo je u ponedjeljak u nizu sudara duž autoput I-55 u okrugu St. John the Baptist u Louisiani, u kojima je sudjelovalo najmanje 158 vozila, izvijestila je savezna policija.

Više od 25 osoba prevezeno je u bolnice s povredama koje variraju od manjih do kritičnih, saopštila je savezna policija Louisiane. Mnoge žrtve same su potražile medicinsku pomoć, prema izvješćima vlasti.

Meteorolozi su ranije izjavili da je "super magla" teško utjecala na područje, malo zapadno od New Orleansa, u vrijeme nesreća. Super magla je gusta magla koja se razvija u vlažnim, dimnim uvjetima i može smanjiti vidljivost na manje od tri metra, prema Američkoj meteorološkoj službi.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Neka od vozila su se zapalila nakon početnog sudara, saopštile su vlasti. Jedno od vozila uključenih u nesreće bila je cisterna koja je prevozila "opasnu tekućinu", kako su rekli policajci, bez dodatnih pojašnjenja o tvari.

Policija je radila u ponedjeljak navečer kako je premjestila kamion zbog "narušenog spremnika / prikolice".

"Kad se cisterna ukloni, službenici koji prvi odgovaraju na nesreće će moći bolje procijeniti vozila na tom neposrednom području. Moguće je da će se pronaći dodatne žrtve", dodala je savezna policija, piše CNN

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije