SAD upozorio građane da do 20. juna ne putuju u Evropu

Radiosarajevo.ba
SAD upozorio građane da do 20. juna ne putuju u Evropu

Američki State Department je nakon jučerašnjih terorističkih napada u evropskoj prijestonici Bruxellesu upozorio svoje građane da do 20. juna ne putuju u Evropu, javlja Anadolu Agency (AA). 

Upozorenje je izdato zbog, kako je navedeno, mogućeg planiranja novih napada širom Evrope, u kojim bi meta bila sportska dešavanja, turistička mjesta, restorani i javni prevoz.

Amerikanci su upozoreni da izbjegavaju gužve i javne prevoze te da budu oprezni dok su na atraktivnim turističkim lokacijama.

"Savjetuje im se posebna opreznost tokom vjerskih praznika i velikih festivala i događaja", dodaje se u saopćenju State Departmenta.

Upozorenje je uslijedilo nakon bombaških napada na aerodromu i metrou u Bruxellesu u kojima je poginulo 34 ljudi, a 250 ih je povrijeđeno.

Nakon napada za koji je odgovornost preuzeo ISIS, mjere sigurnosti u Belgiji i većini evropskih zemalja podignute su na maksimalnu razinu. Otkazani su svi društveni događaji, zatvorene škole, centri, kina i pozorišta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije