SAD: Pokušala otrovati majku jer joj je oduzela iPhone

Radiosarajevo.ba
SAD: Pokušala otrovati majku jer joj je oduzela iPhone

Djevojčica u dobi od 12 godina iz američke države Colorado pritvorena je pod sumnjom da je pokušala ubiti svoju majku, i to dvaput, stavljajući izbjeljivač u njeno piće. 

Početkom mjeseca žena je osjetila mučninu nakon što je popila kašasti sok. Pritom je osjetila miris hemikalije u svojoj čaši, ali je pretpostavila da njena kći nije dobro isprala čašu. 

Nekoliko dana kasnije, majka je ponovo prepoznala miris izbjeljivača u piću koje je kanila popiti, i tada je odlučila ispitati djevojčicu, koja joj je priznala da ju je željela ubiti jer joj je oduzela njen iPhone

Prema navodima iz policije, djevojčica je utočila izbjeljivač u majčin bokal s vodom. Majka je otišla u bolnicu, odakle je nazvala policiju da istraži slučaj. 

Sada je u dobrom stanju, a 12-godišnjakinja je u pritvoru za maloljetnike pod sumnjom za dva pokušaja ubistva. Ured okružnog tužitelja odlučit će o podizanju optužnice, javljaju hrvatski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije