SAD podržavaju proteste u BiH

Radiosarajevo.ba
SAD podržavaju proteste u BiH

Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Aziju Hoyt Brian Yee istakao je, komentarišući situaciju u Bosni i Hercegovini, da SAD podržavaju pravo građana na proteste, prenosi Tanjug.

On je, međutim, u razgovoru s predsedavajućim Predsedništva BiH Željkom Komšićem i bošnjačkim članom kolektivnog šefa države Bakirom Izetbegovićem, upozorio da će SAD i cjelokupna međunarodna zajednica u BIH, smatrati odgovornim političke lidere koji pokušaju da proteste građana koriste za promociju ličnih interesa i potpirivanja etničkih tenzija.

U razgovoru s Komšićem, Hoyt je rekao da njegova zemlja i međunarodna zajednica nedvosmisleno osuđuju svaku vrstu nasilja, saopšteno je iz predsedništva BiH.

Sagovornici su se saglasili da je opravdano nezadovoljstvo velikog broja građana teškom socio-ekonomskom situacijom, kao i nezadovoljstvo zbog sporosti pravosudnog sistema u procesuiranju slučajeva teškog privrednog kriminala i korupcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije