Sad je možda najgore mjesto na svijetu: Možete li prepoznati koji grad je na fotografijama?

2
Radiosarajevo.ba
Sad je možda najgore mjesto na svijetu: Možete li prepoznati koji grad je na fotografijama?
Foto: Instagram / Grad prije rata

Ulice pune života, čisto more i priroda.

Tako je nekada izgledao Pojas Gaze prije nego što je Izrael razorio gotovo sve, a broj ubijenih Palestinaca od 7. oktobra prošle godine povećan je na 31.272, saopštilo je u srijedu Ministarstvo zdravlja enklave.

U saopštenju Ministarstva dodaje se da su 73.024 osobe povrijeđene u napadima.

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Palestinski fotograf Ahmed Adnan podijelio je na Instagramu nekoliko fotografija koje prikazuju kako je Pojas Gaze izgledao prije rata.

Podijelio je i nekoliko fotografija o tome kako je ramazan (muslimanski mjesec posta) izgledao u Gazi prošle godine. Ovog ramazana, potpuno drugačija slika. Prema posljednjim informacijama, broj umrlih od pothranjenosti i dehidracije u Pojasu Gaze povećan je na 25, nakon smrti još dvije žrtve, uključujući jedno dijete.

"Dvomjesečna ženska beba umrla je u bolnici Kamal Adwan u sjevernoj Gazi zbog pothranjenosti i dehidracije, a druga osoba od 20 godina u medicinskom kompleksu Al-Shifa”, navodi se u saopštenju ministarstva koje je objavljeno u subotu.

Informacije o ratu u Gazi na društvenim mrežama trpe cenzuru, posebno slike ubistava civila. O tome više možete pročitati na linku OVDJE.

A ovako Gaza danas izgleda:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije