Sablasne scene: Jezivi klauni iskaču iz grmlja i mašu noževima

Radiosarajevo.ba
Sablasne scene: Jezivi klauni iskaču iz grmlja i mašu noževima
U Newcastleu je prošle sedmice zabilježeno šest slučajeva u kojima su ljudi, obučeni u klaune, iskakali iz grmlja te „maltretirali“ prolaznike.

Sedamnaestogodišnja Megan Bell, koja oduvijek ima strah od klauna, vraćala se kući iz grada oko 20 sati kad ju je zaskočio muškarac u kostimu klauna, te je trčao za njom nakon što se uspaničila i pobjegla kući vrišteći, piše Daily Mail.

Drugi incident dogodio se u Northumbriji, gdje je policija uhapsila tinejdžera s nožem.

U Plymouthu, 22-godišnjeg Georgea Birkbecka ganjao je muškarac obučen u klauna, koji je u rukama nosio čekić.

U Engleskoj roditelji sve više strahuju nakon brojnih prijavljenih slučajeva s klaunima ispred lokalnih škola i na igralištima.

Osim toga, škole u Liverpoolu su bile također na meti napada jezivih klauna, koji su na društvenim mrežama prijetili mladima.

U County Durhamu, muškarac s nožem i s maskom klauna ganjao je četvero djece u dobi od 11 i 12 godina dok su hodali prema školi.

Jedan dječak u Suffolku također je bježao od nekoliko klaunova, a biciklist se prestravio nakon što mu je klaun iskočio iz grmlja s oružjem.

Clownpocalypse, kako zovu ovu pojavu, zahvatila je i London, Manchester, Norwich i Sheffield.

Nažalost, u SAD-u, gdje se ovaj "trend" prvi pojavio, ne jenjava i otišao je toliko daleko da se ne čini da je riječ samo o pojavi pred nadolazeću Noć vještica.

Nakon misterioznih klauna koji su prijetili školama, a među kojima je bio i jedan slučaj ubistva, oglasili su se iz Bijele kuće: "Ovo je situacija koju je policija shvatila poprilično ozbiljno".

Ljudi u u Americi su danima policiji prijavljivali sablasne stvari koje su se događale oko porodičnih kuća.

Nepoznate osobe su se oblačile kao klauni, pokušavajući namamiti djecu u obližnju šumu.

Stoga, postavlja se pitanje je li ovo samo prolazna ludost baš pred Noć vještica ili je bolesna pojava koja će obilježiti ovu zimu, ubrzo ćemo saznati...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije