Sa zastavom ISIL-a u vozilu gazio pješake i nožem napao policajca

Fena
Sa zastavom ISIL-a u vozilu gazio pješake i nožem napao policajca
Kanadska policija potvrdila je da istražuje mogući teroristički čin, a nakon niza incidenata u Edmontonu koji su se dogodili u subotu kasno navečer, javlja BBC.

Policajca u vozilu, koji je usmjeravao promet uoči fudbalske utakmice kanadske lige, udarilo je vozilo u velikoj brzini, a potom je napadnut nožem.

Vozač kombija je nakon toga pokušao napasti najmanje pet pješaka, a uhapšen je dva sata kasnije poslije policijske potjere. Policija je navela da je u jednom vozilu pronađena zastava terorističke organizacije ISIL.

U policajca i njegovo vozilo je udario bijeli Chevrolet, a vozač je potom izašao i nanio mu povrede nožem. Policajac je van životne opasnosti. Napadač je potom pobjegao.

Međutim, na policijskom punktu je zaustavljen, ali je nastavio voziti i tokom policijske potjere je "namjerno pokušao pregaziti pješake", naveli su iz policije. Vozač, 30-godišnjak, je uhapšen i bio je od ranije poznat policiji.

Zdravstveno stanje pješaka koje je pokušao pregaziti nije poznato, javlja BBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije