Ruskog ministra odbrane pitali hoće li Rusija pobijediti u Ukrajini: Pogledajte kako je reagirao

0
Radiosarajevo.ba
Ruskog ministra odbrane pitali hoće li Rusija pobijediti u Ukrajini: Pogledajte kako je reagirao
Foto: EPA-EFE / Vladimir Putin i Sergej Šojgu

Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane, dao je intervju državnoj TV Rossiya-1 u kojem je priznao da je situacija na prvoj liniji u Ukrajini teška, a jedan dio ovog intervjua odmah je postao viralan i dosad ga je pogledalo više od milion ljudi.

Naime, novinar ove televizije upita ruskog ministra hoće li pobijediti u ratu u Ukrajini, na što Šojgu samo slegne ramenima.

Isječak je na svom Twitteru podijelio savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Gerašenko, a ubrzo se proširio po mrežama.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Pogledajte ovo: 

Šojgu je dodao:

"Naše snage održavaju aktivnu odbranu na potrebnim, bitnim prvim linijama. Negdje je to teže, negdje jednostavnije, ali mogu reći da su vojnici i komandanti samouvjereni i da suvereno brane ono što u ovom trenutku trebamo braniti – ona mjesta, očito, gdje se ukrajinske oružane snage pokušavaju probiti."

Rusija kontrolira gotovo petinu teritorije Ukrajine nakon više od 18 mjeseci rata, ali je bila prisiljena povući se s velikih područja koje je zauzela na početku invazije u blizini glavnog grada Kijeva te na jugu i istoku. Ukrajina je u junu pokrenula protuofanzivu kojom je ponovno zauzeto više od desetak sela, ali je zaustavljaju golema minska polja i utaborene ruske snage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije