Ruski regruti pobjesnili na obuci: "Doći ću u komandu i početi trgati udove"

5
Radiosarajevo.ba
Ruski regruti pobjesnili na obuci: "Doći ću u komandu i početi trgati udove"
Prtscr / Twitter / Drama tokom obuke ruskih regruta

Društvenim mrežama mrežama proširila se snimka na kojoj ruski regruti nezadovoljni opremom i obukom koju su dobili urlaju na komandanta, a jedan od njih ga je čak udario u prsa.

Uz videa koji kruži Twitterom objašnjava se da se radi o vojnom centru u blizini Moskve.

"Šta se, j*bemu, događa? Ovo je svetogrđe, imitacija pucanja, imitacija vježbi, imitacija marševa. Napuni dva spremnika, pucaj na imaginarnog neprijatelja na poligonu za tenkove? Koliko puta? Dva puta na poligonu i jednom na kontrolnim pucnjevima? Samo jednom smo bili na strelištu sa strijelcem. Svo smo ostalo vrijeme masturbirali na poligonu!" čuje se na snimci vojnik kako viče na zapovjednika.

Europska unija u BiH reagirala na miting i poteze NSRS: Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava

Europska unija u BiH reagirala na miting i poteze NSRS: Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava

"Za sada je s nama jedino pričalo ministarstvo odbrane. Još jednom pitam, zašto pucamo na imaginarno neprijateljsko pješaštvo? Gdje su mete koje se miču? Zašto imamo vježbe pucanja na tenkovskom poligonu?" dodao je.

Komandant mu je na to sve odgovorio da postoje i druge jedinice koje se trebaju obučavati paralelno s njima, zbog čega nema dovoljno mjesta za sve.

"Dvije smo sedmice ležali okolo, išli pucati pet puta, 15 j**enih metaka svaki put. Sve jedinice tako! Prijatelj komandanta našeg voda nas je došao obučavati jer niste nikog doveli!

Doći ću u komandu i početi trgati udove, jednom po jednom svakih 15 minuta, sve dok ne dobijem odgovore! Ne nosite direktne naredbe od glavnog zapovjednika o uniformama, o treningu mobiliziranih. Trebalo bi vas uhapsiti!

Zašto ste nam dali to kinesko s**nje, a ne vojne prsluke? Niko nije htio testirati je li otporna na metke", prevodi Index žučnu raspravu.

U pozadini se čuju drugi vojnici kako viču da su testirali prsluke koje su dobili i da su ih meci probili. Na to ih je komandant pokušao uvjeriti da to nije istina, zbog čega je uslijedila rasprava. Vojnici su vikali da su im date kontradiktorne upute o oblačenju vojne opreme te da neki od njih sami kupuju prsluke i ostali opremu.

Na kraju videa bijesni je vojnik udario zapovjednika u prsa te mu nastavio prijetiti, dok su se ostali vojnici smijali: "Ti nećeš služiti s nama i sjediti u rovovima. Sutra ćemo otići i zaboravit ćeš na nas! Ne pričaj nam s**nja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije