Ruske snage tokom noći napali Odesu, Zelenski zaprijetio osvetom

0
Radiosarajevo.ba
Ruske snage tokom noći napali Odesu, Zelenski zaprijetio osvetom
Foto: Twitter / Ministarstvo odbrane Ukrajine / Odesa / Ilustracija

Ruske snage su tokom noći bespilotnim letjelicama i projektilima napale Odesu, pri čemu je povrijeđeno najmanje troje ljudi, javljaju lokalni dužnosnici.

Regionalni guverner, Oleh Kiper, napisao je na Telegramu da je fragment rakete izazvao požare i da je udarni val raznio prozore na zgradama.

Komanda ukrajinskih oružanih snaga saopćilo je da su njegove snage protuzračne obrane uništile svih 15 bespilotnih letjelica i osam projektila koje je Rusija lansirala prema luci.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Otkako se Rusija prošlog mjeseca povukla iz sporazuma o žitaricama, najveća ukrajinska luka Odesa je pod ponovnim napadima projektilima i dronovima.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obećao je da će odgovoriti "potpuno pravednom osvetom" nakon što je jučer u ruskom granatiranju regije Herson život izgubilo najmanje sedmero ljudi, uključujući novorođenče.

"Naši ratnici širom zemlje uzvraćaju na teror okupatora. Ne prođe ni jedan dan da na rusko zlo ne odgovorimo potpuno pravednom osvetom", rekao je Zelenski u svom dnevnom obraćanju, prenosi index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije