Ruska vojska granatirala konvoj ukrajinskih civila, poginulo 28 osoba: 'Gorite u paklu, fašisti!'

5
Radiosarajevo.ba
Ruska vojska granatirala konvoj ukrajinskih civila, poginulo 28 osoba: 'Gorite u paklu, fašisti!'
Foto: Twitter / Fotografije su stravične

Pripadnici ruske vojske jutros su raketirali civilni konvoj automobila i kombija u blizini grada Zaporožje, objavio je Oleksandr Strijuk, ukrajinski guverner regije Zaporožje.

Radilo se o konvoju civila koji su automobilima išli pokupiti rodbinu s teritorija pod ruskom okupacijom. Ukrajinci tvrde da je ubijeno najmanje 23 civila, a 28 ih je ranjeno

Reutersov svjedok vidio je 12 tijela, od kojih četiri u automobilima te rekao je da je projektil napravio krater u zemlji u blizini dva reda vozila na sajmu automobila.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

[twitter]https://twitter.com/nexta_tv/status/1575737275052589056[/twitter]

Snimke objavljene na društvenim mrežama prikazuju uznemirujuće scene s mrtvim i ranjenim kako leže po cesti. 

U jednoj snimci nastaloj iz obližnje zgrade čuje se ženski glas kako kroz plač govori: "Tamo leže mrtvi ljudi".

Na ostalim fotografijama vidi se najmanje jedan krater, a jasno su vidljiva i oštećenja na automobilima. Vozila su bila ispunjena stvarima putnika, dekama i koferima.

Tijelo jedne osobe nagelo se s vozačevog na suvozačevo sjedište žutog automobila, lijevom rukom još uvijek držeći volan...

"Neprijatelj je napao civilni konvoj u predgrađu. Ljudi su bili u koloni koja je trebala krenuti prema okupiranom teritoriju kako bi pokupili rođake i dostavili pomoć Ima mrtvih i ranjenih, a hitne službe su na terenu", objavio je Strijuk na Telegramu, a potom se javio još jednom i izvijestio o broju ubijenih i ranjenih.

"Trenutno znamo za oko 23 mrtva i 28 ranjenih. Sve civili, naši sugrađani. Gorite u paklu, prokleti rašisti (kombinacija riječi Rusi i fašisti koju koriste Ukrajinci, op.a.)", objavio je na Telegramu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije