Ruska policija uhapsila dječka na protestima protiv Putina

Radiosarajevo.ba
Ruska policija uhapsila dječka na protestima protiv Putina
Foto: Free News Volga / Policija odvodi dječaka Egora
Ruska policija uhapsila je 12-godišnjaka na protestima koji su organizovani protiv predsjednika Vladimira Putina, prenijeli su mediji.

Na protestima koji su održani u subotu u jugozapadnoj Rusiji uhapšen je Egor Pryanishinikov. On je protestovao s ostalim građanima zbog lošeg stanja puta u gradu Saratov u kojem živi. Policija mu je stavila ruke na leđa i odvela ga u stanicu iz koje je pušten nakon što je otac došao po njega.

Okupljeni građani uzvikivali su "sramota" nakon ovog postupka policije. Ranije tog dana on je izjavio da ga nije srath i da je "Odlazak na proteste osnovno pravo svakog stanovnika Rusije".

Policajci su istaknuli kako su dječaka odveli zbog toga što su protesti "nacističi i potencijalno ekstremistički", te da je dijete bilo "prestrašeno".

Također istaknuli su kako je dijete bilo bez nadzora starijih i da je to standardna procedura s maloljetnicima koji sudjeluju u protestima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije