Nakon godinu dana pronađeno tijelo ruske manekenke koja je kritizirala Putina

6
Radiosarajevo.ba
Nakon godinu dana pronađeno tijelo ruske manekenke koja je kritizirala Putina
Foto: Canva.com / Navodno ju je ubio ljubomorni dečko

Tijelo ruske manekenke, koja je nestala prije više od godinu dana nakon što je kritikovala Vladimira Putina, pronađeno je skriveno u koferu.

Gretta Vedler (23) je ubijena mjesec dana nakon što je na društvenim mrežama u objavi nazvala Putina "psihopatom" i predvidjela da će njegova nastojanja da "pojača integritet Rusije" završiti suzama.

Njen ljubomorni bivši dečko Dmitry Korovin (23) priznao je više od godinu dana kasnije da ju je zadavio do smrti nakon svađe oko novca u Moskvi koja nije povezana s njenim političkim stavovima i analizom Putinovog uma i motiva.

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Ispitivačima je rekao da je tri noći spavao u hotelskoj sobi s njenim tijelom koje je stavio u novokupljeni kofer. Zatim ju je odvezao do regije Lipetsk i ostavio ga u prtljažniku automobila više od godinu dana.

Konstantno je objavljivao slike i poruke na manekenkinim društvenim mrežama, kako bi prijatelji vjerovali da je još živa, rekao je detektivima.

Prijatelj po imenu Evgeniy Foster, bloger u Harkovu, ukrajinskom gradu koji su zapalile ruske snage, postao je sumnjičav te je pronašao prijatelja u Moskvi koji je policiji prijavio nestanak, što je pokrenulo potragu koja je rezultirala pronalaskom njenog tijela, prenosi The Mirror.

Bila je zabrinuta zbog njegovog gušenja protesta i onoga što je smatrala željom za stvaranjem veće Rusije.

"S obzirom na činjenicu da je Putin prošao kroz mnogo poniženja u djetinjstvu, nije se mogao zauzeti za sebe zbog svoje fizičke forme, ne čudi što je napustio fakultet i pridružio se KGB-u", napisala je manekenka..

"Takvi ljudi su plašljivi od djetinjstva, boje se buke i mraka, stranaca, pa se osobine poput opreza, suzdržanosti i nedostatka komunikacije razvijaju rano u njihovom karakteru. Mogu samo pretpostaviti, po mom mišljenju, da se u njemu vidi jasna psihopatija ili sociopatija. Za psihopate je važno stalno doživljavati osjećaj oštrine života, zato vole rizik, intenzivna iskustva, intenzivnu komunikaciju, intenzivnu aktivnost – intenzivan i dinamičan život. Možda on stvarno želi poboljšati integritet Rusije i iskreno želi dobro Rusima", bila je mišljenja pokojna Gretta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije