Rusija: Srednjoškolac ubio profesora, pa napravio selfie s beživotnim tijelom

Radiosarajevo.ba
Rusija: Srednjoškolac ubio profesora, pa napravio selfie s beživotnim tijelom
Bizaran slučaj ubistva zabilježen je prethodnih dana u Rusiji, kada je srednjoškolac Andey Emelyannikov ubio svog 44-godišnjeg profesora, a zatim izvršio samoubistvo.

Kako je navedeno, Emelyannikov je profesoru i ocu troje djece prerezao grljkan, zatim napravio selfie s beživotnim tijelom, nakon čega je počinio samoubistvo, prenosi The Sun.

Navodi se i to da je razlog za ovo ubistvo bila opasna igrica "Plavi kit", u kojoj igrači moraju izvršiti 50 zadataka, prije nego ubiju nekoga ili izvrše samoubistvo, što je srednjoškolac na kraju i učinio.

Ruska policija nije dala više informacija o ovom slučaju, ali je poznato da se ubistvo desilo tokom pauza među predavanjima. Učenik je navodno profesoru prišao s leđa i nožem prerezao grkljan.

Član foruma u kojem je i Andrey bio aktivan pretpostavlja da je učenik ubistvo planirao mjesecima, s obzirom na to da je ispod svojih objava na forumu pisao ''11117'' što bi moglo da označava 01.11.2017., odnosno datum ubistva.

Psiholog i kriminolog Mikhail Vinogradov kaže da igrice sa nasiljem mogu podstaći agresivnost, a igrači izgubiti dodir sa realnošću te scenarije sa ekrana prenijeti u stvarni život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije