Rusija se oglasila o napadu na stanicu: Evo šta kažu

8
Radiosarajevo.ba
Rusija se oglasila o napadu na stanicu: Evo šta kažu
Foto: EPA-EFE / Rusi demantuju da su ispalili rakete / Ilustracija

Više od 30 ljudi je poginulo, a preko 100 je ranjeno u ruskom raketnom napadu na željezničku stanicu u istočnoj Ukrajini dok su se civili pokušavali evakuirati u sigurnije dijelove zemlje, saopćila je državna željeznička kompanija.

Rečeno je da su dvije ruske rakete pogodile stanicu u gradu Kramatorsku koja se koristi za evakuaciju civila iz područja pod bombardiranjem ruskih snaga.

"Dvije rakete pogodile su željeznički kolodvor Kramatorsk", objavile su Ukrajinske željeznice u saopćenju.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Rusija je demantirala da ima ikakve veze s napadom. Rusko ministarstvo odbrane kazalo je da su optužbe da je Rusija napala stanicu provokacija i apsolutna neistina, prenosi BBC.

"Sve izjave predstavnika kijevskog nacionalističkog režima o navodnom 'raketnom napadu' Rusije 8. aprila na željeznički kolodvor u Kramatorsku su provokacija i apsolutno ne odgovaraju stvarnosti”, stoji u saopćenju.

“Dana 8. aprila ruske oružane snage nisu izvele niti planirale nikakve topničke paljbe u gradu Kramatorsku", dodali su.

"Naglašavamo da taktičke rakete Točka-U, čije su olupine pronađene u blizini željezničke stanice u Kramatorsku i koje su objavili očevici, koriste samo ukrajinske oružane snage", navode Rusi.

Ukrajinske snage imaju sovjetski projektil Točka-U u svom inventaru, ali su ga u prošlosti koristile i ruske i separatističke snage, navodi CNN.

Rusija je demantirala sve napade i ubistva civila koji su otkriveni posljednjih dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije