Rusija priznala uspjeh Ukrajine: Neprijateljske 'valovite' ofanzive dale su rezultate

0
Radiosarajevo.ba
Rusija priznala uspjeh Ukrajine: Neprijateljske 'valovite' ofanzive dale su rezultate
Foto: AA / Ukrajinska vojska

Dužnosnik kojeg su postavile ruske okupacijske vlasti priznao je u nedjelju 18. juna. da je Ukrajina ponovno zauzela selo u južnoj regiji Zaporožja, što je njen prvi uspjeh na toj fronti otkako je pokrenula svoju protuofanzivu ranije ovog mjeseca.

Dužnosnik Vladimir Rogov rekao je da su ukrajinske snage zauzele naselje Piatikatki i da se tamo ukopavaju dok su pod vatrom ruskog topništva.

"Neprijateljske 'valovite' ofanzive dale su rezultate, unatoč ogromnim gubicima", rekao je Rogov u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Teške borbe se nastavljaju u tom području, dodao je. Iz Ukrajine zasad nije bilo komentara, a Reuters nije mogao neovisno potvrditi situaciju na bojnom polju.

Rusija kaže da nanosi teške gubitke kijevskim snagama, a predsjednik Vladimir Putin rekao je prošle sedmice da Ukrajina "nema šanse" za uspjeh u protuofanzivi.

Ukrajina je prošle sedmice rekla da je vratila kontrolu nad oko 100 kvadratnih kilometara teritorija u nešto više od sedam dana, ponovno zauzevši niz sela u regiji Donecka na istoku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije