Rusija odlučila protjerati više od 20 njemačkih diplomata

0
AA
Rusija odlučila protjerati više od 20 njemačkih diplomata
Foto: Twitter / Rusija / Ilustracija

Rusko ministarstvo vanjskih poslova odlučilo je reprocitetno protjerati njemačke diplomate i značajno ograničiti njihov broj, javlja AA.

U saopćenju se navodi se da je Njemačka ponovno odlučila na masovno protjerivanje zaposlenika ruskih diplomatskih misija.

"Oštro osuđujemo ove postupke Berlina, koji nastavlja otvoreno uništavati sve aspekte rusko-njemačkih odnosa, uključujući diplomatske. Ruska strana, kao odgovor na neprijateljske akcije Berlina, odlučila je protjerati njemačke diplomate iz Rusije u okviru reciprociteta", piše u saopćenju.

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Odlučeno i da se maksimalno smanji broj zaposlenika njemačkog diplomatskog predstavništva u Rusiji, a ta odluka je prenijeta Gezi Andreasu von Geyru, njemačkom ambasadoru u Moskvi, na sastanku održanom u Ruskom ministarstvo vanjskih poslova 5. aprila.

Glasnogovornica ruskog MVP-a Marija Zakharova izjavila je za ruski televizijski kanal "Zvezda" da je broj njemačkih diplomata koji su deportirani iz Rusije viši od 20.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije