Rusija izvela veliki napad dronovima na Ukrajinu

0
Hina
Rusija izvela veliki napad dronovima na Ukrajinu
Foto: EPA - EFE / Ukrajina / Ilustracija

Rusija je tokom noći izvela velik napad dronovima na Ukrajinu pogodivši infrastrukturne objekte na jugu i sjeveru zemlje, saopćila je jutros, 18. novembra, ukrajinska vojska.

Ukrajinska protuzračna odbrana oborila je 29 od 38 bespilotnih letjelica Šahed iranske proizvodnje lansiranih s ruskog teritorija, objavile su zračne snage.

Zračne snage navode da je napad na mnoge ukrajinske regije trajao od 20 sati u petak do četiri ujutro u subotu po lokalnom vremenu.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Južno vojno zapovjedništvo saopćilo je da je pogođen objekt energetske infrastrukture u regiji Odese. Oštećena je i upravna zgrada, a jedan civil je ranjen u napadu, navodi se u saopćenju u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

U ukrajinskoj sjevernoj regiji Černihiv, na granici s Rusijom i Bjelorusijom, tokom noćnog udara oštećene su dvije infrastrukturne zgrade, saopćila je vojska.

Dronovi su također ciljali Kijev, rekli su dužnosnici dodajući da su oboreni svi dronovi koji su išli prema glavnom gradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije