Rusi priznali: Sin našeg političara poginuo u napadu na Ukrajinu

4
Radiosarajevo.ba
Rusi priznali: Sin našeg političara poginuo u napadu na Ukrajinu
Foto: Twitter / Georgij Dudorov

Padobranac Georgij Dudorov, zamjenik komandanta izviđačke jedinice Tulske zračno-desantne divizije, poginuo je u ruskoj agresiji na Ukrajinu, izvijestio je Istražni odbor Ruske Federacije.

Georgij je 23-godišnji sin zamjenika guvernera Nenetskog autonomnog okruga, potvrdila je uprava NAO-a za državni medij RIA Novosti.

"Georgij Aleksandrovič Dudorov bio je zamjenik komandanta izviđačke jedinice za vojno-politički rad 137. pukovnije 106. Tulske gardijske zračno-desantne divizije. Kako je ranije objavljeno, 6. marta 2022. kolona njegove jedinice našla se pod napadom ukrajinskih odjeljenja, zbog čega je život heroja tragično prekinut.

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH će se raspravljati o izbornom zakonu i zakonu o Sudu BiH

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH će se raspravljati o izbornom zakonu i zakonu o Sudu BiH

Zaposlenici odjela iskreno žale s rodbinom i prijateljima Georgija Aleksandroviča i spremni su podržati ne samo riječima već i djelima", navodi se, između ostalog, na stranici Istražnog odbora.

Kako javljaju lokalni mediji, iza 23-godišnjeg padobranca ostali su supruga i petomjesečni sin.

Podsjetimo, danas je 23. dan ruske agresije na UkrajinuUkrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio je ruske trupe da su zauzele humanitarni konvoj u blizini Manguša zapadno od Mariupolja.

"Zarobljeni su djelatnici državne službe za hitne slučajeve i vozači autobusa", rekao je Zelenski, dodajući da je u gradu ostalo 100.000 ljudi koji žive "u nehumanim uslovima, u totalnoj blokadi, bez hrane, vode, lijekova, pod stalnim granatiranjem."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije