Rusi ne vjeruju Putinu kao prije...

Radiosarajevo.ba
Rusi ne vjeruju Putinu kao prije...

Stopa povjerenja u rad predsjednika Vladimira Putina među običnim Rusima 'opala' je za 10 posto u prošloj godini i pored činjenice da je broj onih koji žele njegov reizbor u porastu, pokazale su ankete javnosti objavljene u ponedjeljak.

Sudeći po jednoj anketi, koju je objavio nezavisni Levada centar, 73 posto glasača izjavilo je da vjeruje Putinu, što je pad s 83 posto u odnosu na istu anketu objavljenu godinu dana ranije, dok je 19 posto reklo da mu ne vjeruje, što je porast u odnosu na ranijih 14 posto.

Agencija nije ponudila objašnjenje za očigledan pad povjerenja u Putinov rad, koje je 'astronomsko' prema zapadnim standardima. On je profitirao na sukobima u Ukrajini i Siriji na kojima je povećao popularnost zahvaljujući njegovom insistiranju da je Rusija ponovo postala sila na svjetskoj pozornici na koju se mora računati.

Ipak, ruska ekonomija u naglom je padu zbog zapadnih sankcija uvedenih Rusiji nakon ukrajinskog sukoba, a milioni Rusa trpe zbog pada životnog standarda, prenosi agencija Reuters, javlja Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije