Rouhani: "Rat palestinskog naroda se nastavlja sve dok cionistički režim ne padne"

Anadolija
Rouhani: "Rat palestinskog naroda se nastavlja sve dok cionistički režim ne padne"
Foto: Anadolija / Hassan Rouhani
Predsjednik Irana Hassan Rouhani je izjavio da Sjedinjene Američke Države žele ekonomskim sankcijama i potpunom blokadom izvršiti pritisak na Iran.

U saopćenju Kabineta iranskog predsjednika se navodi da je Rouhani primio Ziyada en-Nahalea, generalnog sekretara palestinskog pokreta Islamski džihad te je tom prilikom razgovarano o palestinskom pitanju i američkim sankcijama Iranu.

Predsjednik Irana je poručio da je moguće ostvariti uspjeh protiv američkih i izraelskih zavjera što je, kako je rekao, Iran svojim otporom i borbom pokazao tokom prethodnih 40 godina.

"Nemam nikakvu sumnju da ćemo pobijediti neprijatelja u ovom ekonomskom ratu. Naš narod je ujedinjen i složan u otporu i borbi", kazao je Rouhani.

Istakao je i da svi muslimani trebaju pomoći da palestinski narod ostvari svoja prava te da se izbjeglice vrate svojim domovima i da Jerusalem bude glavni grad nezavisne Palestine.

"Rat palestinskog naroda se nastavlja sve dok cionistički režim ne padne. Cionistički režim uz podršku novih vlastodržaca iz Bijele kuće provodi plan hegemonije nad čitavim regionom. Palestina je samo jedan dio tog plana", rekao je Rouhani.

Naglasio je da osim borbe i otpora ne postoji neki drugi način da Palestinci dobiju svoja prava.

En-Nahale se u okviru posjete Iranu susreo i sa Alijem Hamneijem, iranskim vrhovnim vođom, Mohammadom Javadom Zarifom, šefom iranske diplomatije i još nekim visokim državnim zvaničnicima Irana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije